Sjamanisme

Sjamanisme is al eeuwen oud het is een energie geneeskunst en overal ter wereld vind je verschillende volkeren zoals bijv. de Inca’s met de kennis van het Sjamanisme.
Sjamanisme gaat ervan uit dat alles een eigen bewustzijn en een eigen energieveld heeft.
Als een energieveld verstoord is zal een Sjamaan in liefde en wijsheid een aanzet geven tot herstel. Verstoring kan op vele niveaus hebben plaatsgevonden; van fysiek tot emotioneel, van mentaal tot spiritueel, van persoonlijk tot maatschappelijk (individueel of in een gemeenschap), tussen de mens en zijn omgeving.
Belangrijk is dat een Sjamaan altijd het zelf helende vermogen van iemand zal stimuleren. De Sjamaan kent het mysterie van de dood en is zich bewust van de onsterfelijkheid van de ziel. Een bijzondere kwaliteit van een Sjamaan is dat hij of zij kan kijken en reizen in andere werkelijkheden. Dat kan informatie zijn over de aard van de verstoring van het energieveld, over iemands ziekte of over een belangrijke beslissing die iemand moet nemen.
Deze Sjamanistische inzichten vormen een waardevolle aanvulling op andere levensopvattingen en therapievormen. Een Sjamaan leeft in Ayni; de eenheid en puurheid van de mensen en de natuur leren ons te verbinden en in evenwicht te blijven met de aarde. Het Sjamanisme is mondeling doorgegeven in generaties.
De laatste 50 jaar is er veel belangstelling uitgegaan naar het bestuderen van de Inheemse Amerikaanse spiritualiteit en heeft Dr. Alberto Viloldo vele boeken hierover geschreven en op YouTube zijn er ook filmpjes aanwezig over hem, hij heeft jaren meegelopen met een Sjamaan en zijn avonturen en onderzoeken van de geneeswijzen van de Inca’s vastgelegd.

Wanneer je het pad van Sjamanisme wilt bewandelen zal je merken dat je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen woorden en daden bent maar dat je steeds duidelijker ervaart en ziet dat je het pad bewandeld van je eigen schoonheid van het leven.

Met de inwijdingen wordt gebruik gemaakt van verschillende Chumpi stenen; genezende stenen uit de Peruaanse Andes.
Bestaand uit een set van zeven Albast Chumpi’s en een set van zeven Meteorite Chumpi’s,  in Peru worden de inwijdingen op deze manier doorgegeven.

Binnen Sjamanisme is het mogelijk om verschillende workshops te volgen:

➜  Munay-ki

➜  Nusta Karpay

➜  Blossoming – Nusta Karpay

➜  The Rite of the Womb

➜  De Dertien Clanmoeders

➜  De drie paden

➜  Ama Deus

➜  Maak een afspraak